Lifetime Achievement Award 2017

Het Institute of Masters of Wine en het tijdschrift Drinks Business hebben Miguel A. Torres in Bordeaux onderscheiden met de Lifetime Achievement Award 2017.
De Lifetime Achievement Award eert de meest uitzonderlijke en inspirerende mensen binnen de wijnhandel. Eerder zijn Robert Mondavi (2005), Marchese Piero Antinori (2007), Barones Philippine de Rothschild (2013) en Hugh Johnson (2015) hiermee onderscheiden.

Miguel Torres is in 1941 in Barcelona geboren. Nadat hij in Barcelona en later in Dijon studeerde, waar hij zich specialiseerde in vinificatie en wijnbouw, voegde hij zich bij het Torres familiebedrijf in 1962. Hij schreef verschillende boeken en reisde de hele wereld over. Zijn talenkennis is indrukwekkend: hij spreekt Engels en Frans, studeerde Japans en Russisch en spreekt zelfs een beetje Duits, na 50 jaar huwelijk met zijn Duitse vrouw Waltraud Maczassek.

Alles wat Miguel Torres doet, is altijd gedreven door de wil om het bijzonder goed te doen. Daarnaast wil hij continue in interactie blijven en steeds blijven leren. Hij is zeer toegewijd aan milieubescherming. Torres investeert continue in onderzoek en implementeert vele nieuwe initiatieven op dit gebied. Hij deelt zijn kennis om hiermee ook anderen aan te moedigen. Zijn uitzonderlijke bijdrage aan de wijnbranche wordt al jarenlang erkend, evenals zijn bezorgdheid over klimaatverandering. Hij kreeg hiervoor onder andere in 2011 The Drinks Business Green Award.

Torres is het meest bekende wijnmerk in Europa. Eerder dit jaar werd dit Spaanse icoon door Drinks International verkozen tot ’s werelds meest gewaardeerde wijnmerk, ‘World’s Most Admired Winebrand’. Torres bestaat al bijna 150 jaar en is nog steeds een familiebedrijf. Walraven Sax is er trots op om ambassadeur te zijn van dit merk.

Begin juni was Miguel Torres in Nederland voor een 3-daags bezoek. Heel bijzonder dat we hem persoonlijk mochten verwelkomen. We hadden een vol programma in petto, met diverse Masterclasses, diners en lunches voor onze Torres klanten. Miguel Torres heeft zichtbaar genoten en onze klanten waren vol lof over deze inspirerende man. Wat ons betreft een terecht verdiende award!   

Hieronder vind je het originele persbericht:
https://www.thedrinksbusiness.com/2017/06/miguel-a-torres-given-lifetime-achievement-award-by-db-and-imw/