Joseph Drouhin, Beaujolais Primeur!

Beaujolais primeur, een wijn uit de Beaujolais streek, jong gebotteld en van vers geoogste druiven. Beaujolais heeft zichzelf op de kaart gezet door de primeur-wijn ieder jaar feestelijk te lanceren op de derde donderdag van november. Dan komt de wijn ieder jaar op de markt. Eerder mag deze wijn niet verkocht worden!

De druivensoort waarvan beaujolais primeur gemaakt wordt, is de gamay druif. Die zorgt voor een frisse, fruitige, maar ook licht rode wijn. In de jaren tachtig was Beaujolais primeur enorm populair. Hij verdween echter lange tijd van het toneel toen lichte wijnen uit de mode raakten én er door massaproductie veel matige wijn werd geproduceerd. Tegenwoordig probeert de jonge garde wijnmakers het imago van de primeur te herstellen door weer te focussen kracht en fruit.

Beaujolais Nouveau wordt licht gekoeld gedronken op ongeveer 15°C. De wijn kan het beste binnen een jaar na de oogst worden geconsumeerd.

Interesse in onze Joseph Drouhin Beaujolais Primeur wijnen? Wij hebben nog een beperkte voorraad beschikbaar. Bel naar onze verkoop binnendienst op tel 076 525 64 80 of bel naar je wijn adviseur.

Beaujolais Nouveau 2017 0,75 
Beaujolais Nouveau-Villages 2017 0,75
Beaujolais Nouveau-Villages 2017 magnum 1,5