Miguel Torres Chile 'Winery of the year 2018'

Miguel Torres Chile is door de ‘Wine Association of Chile’ uitgeroepen tot 'Winery of the year 2018'. Deze award is een beloning op de visie van de familie Torres en al haar medewerkers die nu al bijna 40 jaar geleden het project in Chili opgestart hebben.Deze triomf is de kers op de taart na vele andere awards dit jaar.

De award is een verdiende beloning voor de betrokkenheid bij het milieu en de lokale bevolking, het creëren van unieke wijnen en de continue innovatie en passie om het Torres erfenis over te dragen. Dit alles wordt weerspiegeld in biologische wijnbouw, Fair Trade en veganistische certificeringen, maar ook de nieuwste projecten van Familia Torres in Chili met La Causa in de Itata-vallei en Escaleras de Empedrado.

Bovendien benadrukken wijnen uit Chili het werk van Miguel Torres Chile in de redding van oude variëteiten, met name de Pais-druif en het bekende project Estelado. Als eerste mousserende wijn gemaakt van país-druif in Chili is dit project een verlengstuk van een vergeten en onderschatte variëteit. Tegenwoordig wordt de druif wereldwijd door consumenten gewaardeerd, waardoor veel continuïteit voor kleine producenten in Chili gecreëerd is

Bekijk alle wijnen van Miguel Torres Chili hier