Aspergewijnen - ons advies

Binnenkort is het weer zover: aspergetijd! Nog even geduld en dan zullen de eerste asperges hun kopjes boven de grond uitsteken. Wie is er nou niet gek op het witte goud? Het aspergeseizoen is de perfecte periode om een mooi menu voor je gasten samen te stellen. Uiteraard met bijpassende wijnen. Wij adviseren je graag, zodat jouw gasten straks kunnen genieten van de beste wijn-spijs combinaties.

 

Trimbach pinot blanc

Deze bleke wijn kent een aroma van frisse lentebloesem en heeft een levendig mondgevoel door de combinatie van sappigheid en pittigheid. Toch is de wijn lichtvoetig. Een perfecte wijn om kennis te maken met de betere Elzasser wijnen.

 

Trimbach riesling

Een klassieke wijn met een delicaat bouquet en een mooie balans tussen het droge karakter, de verfijnde fruitigheid en de natuurlijke zuren. De wijn is fris en strakdroog met een zuivere smaak en een fruitige afdronk. Riesling is een steeds vaker gevraagde druif en daarmee een mooie aanvulling op je wijnkaart!

 

Trimbach pinot gris Réserve

Door het vinificatieproces bevatten de Trimbach wijnen nauwelijks restsuiker. Ook zijn de wijnen nooit gelagerd op hout, maar op roestvrijstalen vaten. Deze pinot noir biedt een prachtige combinatie van krachtig fruit en weelderige kruiden. De geur is rijp en harmonieus met tonen van rijpe perzik. In de mond is de wijn vol en is er veel tropisch fruit aanwezig.

 

Ook lekker bij asperges!

Ben je op zoek naar een wijn voor bij een romig aspergegerecht? Denk dan eens aan een chardonnay uit Chili. Of ga je voor de populaire druivenrassen pinot grigio of verdejo? Ook mooi te combineren met asperges is de Pazo das Bruxas, gemaakt van de albariño druif.

Miguel Torres - Cordillera Chardonnay

Il Cigno - Pinot Grigio

Marques de Riscal - Rueda

Torres - Pazo das Bruxas Albariño